Orbea Orca Aero test

Guides og artikler -

Orbea Orca Aero test

Poul har kørt på hans Orbea Orca Aero M31eLTD PWR nogle måneder nu og vi har fået lov til at få en lille review, af hvad han synes om den.

Poul er en meget detaljeorienteret mand og har stor erfaring indenfor mange forskellige racere han har prøvet igennem tiden.

Her er hvad Poul indtil nu har og sige om den :

Efter omkring 1.000 km på cyklen, har jeg dannet mig et ret godt indtryk af den. Jeg har kørt alt fra transportture, motionsture, crit løb og motionsløb med så mange højdemeter man nu kan finde i Danmark.

Allerede på første tur var jeg blæst bag over af komforten, det er den mest komfortable cykel jeg nogensinde har kørt på! Mod alt forventning. Jeg er nærmest stadig i chok, og det er noget jeg bemærker hver gang jeg sætter mig på cyklen. Den føles hurtigt og lydløs, og det føles som om den altid beder om at blive kørt hurtigere. Den er en fornøjelse at køre på, og styregenskaberne er slet ikke kedelige som nogle aero racere kan være. Kort sagt, den kører smader godt! Og så ser den samtidig godt ud, men det er selvfølgelig en smagssag.

Jeg er kæmpe fan af hvordan man kan bestille cyklen med specifik længde/bredde på frempind/krank/styr osv. Hvis man ved hvad man vil have fra start, så kan det lade sig gøre at få det helt rigtige setup uden at skulle skifte en eneste stump. Jeg synes det er genialt. Orbea har endda taget det steppet videre så man frit kan vælge farve og mange andre ting, helt uden ekstra omkostninger.

Jeg er faktisk så tilfreds med cyklen er det er svært at finde negative ting, jeg har dog fundet halvanden. Fastspændingen af saddelpinden spiller ikke helt, og det betyder at den gummihætte der sidder ovenpå, ikke sidder så strømlinet med stellet, som den burde. Gummifætteren gaber en hel del. Det er selvfølgelig en mindre bagatel, men ”ødelægger” helhedsindtrykket af en ellers perfekt cykel. Det er synd. Det er ikke nogen letvægter, men værre er det heller ikke. Str. 57 med SRAM Rival eTap som jeg har købt, ligger på 9,0 kg. Det er hverken fugl eller fisk, men vægten er ikke noget jeg har bemærket når jeg kører på den.

Cyklen kommer med alt det nødvendige tilbehør. Integeret out front mount til Garmin/Wahoo/Sigma, med medfølgende option for GoPro beslag nedenunder, lækkert! Aero ”værktøjskassen” på undersiden af cyklen, som er præcis stor nok til at man kan have alt det nødvendige med. Den er dog ikke UCI godkendt, men til hverdag er den federe end en saddeltaske. Aero drikkedunk og holder. Det spiller dog desværre ikke at montere to af de disse drikkedunke, så skal man bruge to flasker er man tvunget over på normale flasker. Personligt ville jeg nok have fortrukket at de havde optimere stellet til to almindelige flasker, som Giant har gjort på den nye Propel Advanced og BMC med deres Timemachine.

Ville jeg købe den igen i dag? Uden tvivl! Og det vel egentlig det bedste jeg kan sige om cyklen.